Inspiration och användningsområden för ribbväggar

En ribbvägg eller en akustikpanel som det också kallas kan användas på många olika sätt.

Ribbvägg kök på vägg

På väggen

Det vanligaste alternativet är att man monterar det direkt på väggen. Det medför ett stort lyft till rummet och förbättrar akustiken på ett fantastiskt sätt med hjälp av den bakomliggande akustikfilten. Träkonstruktionen ger även en varm ton istället för en kall vit vägg.

Ribbvägg tavla

Som en tavla

Ett annat alternativ som ger en snygg design i hemmet är om man sätter upp det som en tavla. Det medför till en extra touch i rummet och ger en stilren design som samtidigt förbättrar akustiken i rummet. Ett kanonalternativ för den som har grubblat länge över vad som ska sättas upp på den tomma väggen hemma.

Ribbvägg sänggavel

Sänggavel

Att använda ribbväggar som en sänggavel är ett toppenalternativ och är något som

man själv kan designa med inbyggda sänglampor om så önskas. En sänggavel ger ett stort lyft i sovrummet och kan vara det där lilla extra som man är ute efter.

Ribbvägg i tak

På taket

Idag är den moderna designen högt i tak och nätta möbler. Det kan medföra till en mer lyhörd miljö och sämre akustik. För att behålla den stilrena designen så är ett alternativ att montera ribbväggar i taket vilket medför till en bättre akustik och en varmare känsla som kan vara svår att uppnå på ett enkelt sätt.

Ribbvägg spisen

Eget påhitt

Det finns många olika alternativ att montera upp en ribbvägg. I vissa tillfällen så kan det vara ett eget påhitt för den som är kreativ och andra gånger kan man ta inspiration från andra personer. Ett kreativt verk kan exempelvis vara att montera ribbväggar runt sin öppna spis på detta vis.

Se våra ribbväggar här!