Chat with us, powered by LiveChat

Inspiration och användningsområden för ribbväggar

En ribbvägg eller en akustikpanel som det också kallas kan användas på många olika sätt. Därför kommer vi lista upp de vanligaste områdena att montera sin ribbvägg. En ribbvägg är anpassad för inomhusbruk och med en kreativ tanke kan man använda de till nästan vad som helst.

Vanligaste områdena att montera en ribbvägg

Vardagsrummet:
Det vanligaste alternativet är att man monterar det direkt på väggen. Det medför ett stort lyft till rummet och förbättrar akustiken på ett fantastiskt sätt med hjälp av den bakomliggande akustikfilten. Träkonstruktionen ger även en varm ton istället för en kall vit vägg. Klä in din Tv på väggen eller en eller flera väggar i vardagsrummet med ribbväggar för att ge ett fantastiskt resultat och ett otroligt lyft till rummet.

Matsalen:
Att montera en ribbvägg i matsalen ger inte bara en snygg detalj utan det bidrar även till ett mer behagligare samtalsvolym över matsalsbordet då panelerna är ljudabsorberande och bidrar till ett bättre ljudklimat.

Hallen:
Att komma hem till en ribbvägg i hallen skapar direkt en känsla av modern design och ger ett lyft till rummet. Med hjälp av krokar som kan skruvas i ribbväggen ger det även möjligheten att hänga väskor och kläder på ett snyggt sätt i hallen. Ett annat alternativ som ger en snygg design i hemmet är om man sätter upp det som en tavla i hallen. Det medför till en extra touch i rummet och ger en stilren design som samtidigt förbättrar akustiken i rummet. Ett kanonalternativ för den som har grubblat länge över vad som ska sättas upp på den tomma väggen hemma.

Ribbvägg tavla

Sovrummet:
Att använda ribbväggar som en sänggavel i sovrummet är ett toppenalternativ och är något som man själv kan designa med inbyggda sänglampor om så önskas. En sänggavel ger ett stort lyft i sovrummet och kan vara det där lilla extra som man är ute efter. Man kan även använda ribbväggarna hela vägen upp till taket ståendes, det skapar en känsla av Japandi stil i sovrummet.

Köket:
Ribbväggen kan användas på många olika sätt i köket, man kan exempelvis montera ribbväggar runt om din köksö. Träribborna kan såklart användas på väggen även här vilket ger en magisk känsla och ger ett fantastiskt lyft till köket.

Ribbvägg kök på vägg

På innertaket:
Idag är den moderna designen högt i tak och nätta möbler. Det kan medföra till en mer lyhörd miljö och sämre akustik. För att behålla den stilrena designen så är ett alternativ att montera ribbväggar i taket vilket medför till en bättre akustik och en varmare känsla som kan vara svår att uppnå på ett enkelt sätt.

Ribbvägg i tak

Ribbväggar för företag och verksamheter

Receptionen:
Att klä in receptionsdisken med akustikpaneler och väggar runt omkring medför till ett varmt välkomnande för de gäster och kunder som besöker ert företag eller verksamhet. Det bidrar till en förbättrad akustik i kontorsmiljö och ger en snygg och modern känsla direkt och medför till att receptionen sticker ut.

Kontor:
I kontorsmiljö är det vanligt att montera lösningar som förbättrar akustiken på kontoret. En ribbvägg är en sådan lösning som bidrar till ett bättre ljudklimat och förbättrar akustiken på kontoret samtidigt som det är en snygg detalj på väggar, tak eller på möbler i olika former.

Restauranger:
För att förbättra akustiken och ljudvolymen i restauranger och caféer så hjälper en akustikpanel med det problemet och medför till ett behagligt ljudklimat och är fantastiskt snyggt i restaurangmiljö.

Skolor:
I skolor kan det uppkomma höga ljudnivåer, speciellt på raster och i matsalen. En ribbvägg kan bidra till en förbättrad ljudmiljö och sänka ljudnivåerna då en ribbvägg är ljudabsorberande. Därav tillför det till ett bättre ljudklimat

Eget påhitt
Det finns många olika alternativ att montera upp en ribbvägg. I vissa tillfällen så kan det vara ett eget påhitt för den som är kreativ och andra gånger kan man ta inspiration från andra personer. Ett kreativt verk kan exempelvis vara att montera ribbväggar runt sin öppna spis på detta vis.

Ribbvägg spisen

Se våra ribbväggar här!