Chat with us, powered by LiveChat

Information & montering

Om Stonewall

Stonewall.se är utvald distributör av de unika, rustika och exklusiva stenväggarna från INCANA. Vi har levererat till åtskilliga hem, nattklubbar, restauranger, filmstudios och fotografer. Stenen är designad i Italien och producerad i Europa. Vår sten är ett bättre och billigare alternativ till skiffer. På grund av att vi beställer direkt från fabriken till ditt hem, företag så har vi inga mellanhänder. Våra stora volymer gör att vi kan sälja bättre produkter till dig för ett lägre pris än vad andra säljer ex skiffer eller natursten för. Incana sten har normalt ett högre pris än ex. skiffer p.g.a. den höga kvalitén och exklusiv designen. På grund av stora volymer kan vi sälja den billigare. Du får en bättre produkt och mer för pengarna när du handlar stenvägg från Stonewall.se. 

Stenvägg är ett nytt modefenomen som med rasande fart intar Sverige och det är inte utan grund – stenväggen tillför en helt ny look till ditt hem. Du kan se vår stenvägg i bland annat tidningar såsom Elle Interiör, Aftonbladets bilaga Härligt hemma, Furninova, Sköna Hem och Metro.se.

Vi levererar stenen direkt hem till din dörr eller ditt företag oavsett hur stor eller liten din beställning är. Är du inte nöjd med stenväggen får du pengarna tillbaka. För oss är det viktigt att du som kund är nöjd och att allt går så smidigt och enkelt som möjligt. Därför har vi en 100 % nöjdhetsgaranti så du som kund kan känna dig trygg när du beställer av oss. 

I vår broschyr kan du se de olika varianterna som kan beställas i olika färger. I broschyren står också vilka storlekar det går att beställa. 

Våra stenväggar kommer från en stor och välkänd leverantör som är känd för sin goda kvalité. Då vi köper relativt stora volymer från denna producent har vi också mycket bra priser. 

 

Storlekar

Oavsett vilken variant som du väljer levereras stenväggen i storlekarna: 0,33, 0,5 eller 0,75 m2. Storlekarna på våra stenväggar varierar beroende på vilken design du väljer. Vill du se vilka storlekar som finns för varje design finns informationen i vår broschyr. Måtten för stenväggarna varierar från ca 5 – 10 cm i bredd. Det är alltså inte stora plattor som levereras och detta är ett medvetet val från vår sida. Plattor ser och känns oäkta i jämförelse med vårt material. Även ifall vi använder oss av mindre bitar är det inte nödvändigt med fog mellan stenarna. Vilket du ofta behöver med stenpanel som också ska målas och jämnas ut i fogarna.

 

Provpaket

Kom ihåg att du kan beställa ett provpaket av de stenväggar du är intresserad av. Det går bra att beställa hur många du vill och du kan beställa ett provpaket via hemsidan eller mail.

  

Hållbarhet / Kvalité

Stenväggen du köper av oss är ett mycket starkt och tåligt material som kan motstå värme från vad ex en ugn/spis/kamin utger. Samtidigt tål den också mycket låga temperaturer vilket gör att det även går att använda utomhus som ex fasad. På grund av den gedigna kvalitén och det starka materialet används stenen till inredning i badrum, dekor runt kaminer, dekorsten inomhus till fasad utomhus (Se vårt kundgalleri gör inspiration). Produkten är mycket tålig mot fukt och går utmärkt att använda i våtutrymmen. Stenen är gjord av naturliga material såsom betong, sand, och färgad cement.  Våra kvalitetsstenväggar är ett bra alternativ till skiffer. Du får bättre kvalité, en finare produkt och ett exklusivare utseende. Har du frågor om stenen är du välkommen att kontakta oss.

 

Leverans

Vi levererar stenen direkt hem till din dörr eller företag oavsett hur stor eller liten din beställning är. Produkten levereras i bitar packad i en kartong. Storleken på varje bit beror på vilken sort sten du väljer. Storleken för varje sort finns i vår broschyr. Normal leveranstid är 1-2 veckor efter det att vi har mottagit din beställning. Leveranstiden beror på var i landet du bor och aktuell lagerstatus. Sändning sker oftast från vårt lager i Trelleborg men om varorna inte finns på lager skickas de från huvudlager i Danmark. Leveranstiden kan därför variera. 
 

 

Rengöring

Rengöring av stenväggen görs med dammsugare eller en fuktig trasa. Det är inte att rekommendera att använda någon form av slitmaterial, inte heller rengöringsmedel med slipande eller frätande effekt. Producenten rekommenderar impregnering för bästa resultat och underhåll. Impregnering finns att beställa på stonewall.se. 

 

Montering/Uppsättning

Monteringer sker på samma sätt som du monterar kakel eller klinkers. Stenvägg är dock lättare att montera pga att man inte behöver foga de flesta varianterna. Det betyder att man monterar skivorna mot varandra. Uppsättning kan ske direkt på väggen eller på lösa gipsplattor, som man sedan monterar upp på väggen. MDF- eller annan spånskiva rekommenderas ej eftersom träet suger till sig limmet och skivorna fäster därmed inte lika bra.

Stenväggen kan monteras både inne och ute. Börja med att göra ren väggen från puts och färg med en hård stålborste. När det är gjort monteras stenarna med kakelfix eller monteringslim. Såga eventuellt ut en bräda som passar i höjden med från hur högt du vill börja montera. Ovanför brädan sätter du stenarna/skivorna så att brädan sedan bär upp stenväggen.

Kapning av stenvägg kan ske på två olika sätt. Antingen med våtskärning för att undvika damm eller med en vinkelslip. Vinkelslipen ska ha en diamantklinga.

Ska du sätta upp en stenvägg i ett hörn går det också bra, tack vare hörnstenarna som finns till de flesta modeller. Leveranstiden kan dock vara något längre p.g.a. att vi inte lagerför dessa i lika stor kvantitet som de vanliga skivorna.

Har du frågor angående montering eller materialet? Tveka inte att kontakta oss! Ni når oss enkelt via mail, telefon eller chatt.