Chat with us, powered by LiveChat

Ribbvägg Ek Smoked 280, Akutrade

1 695,00 kr
Inkl. moms

Ribbvägg i ek, typen smoked. Ger en tidlös, snygg atmosfär och fungerar också som akustikpanel. Ribbväggen är producerad i Europa i FSC-certifierat trä. Lätt att montera direkt på väggen med skruv eller lim. Provpaket går att beställa!

Mått:

  • Längd: 2400 eller 2800 mm
  • Bredd: 600 mm
  • Djup: 18 mm
  • Beställ en provbit!
Kvantitet

Akutrade – Monteringsklar från start!

Akustikpanelerna vi kallar Akutrade har i grund och botten samma konstruktion som vår Premium-modell, men lägger tonvikten vid snabbt montage istället för 100%:ig finish. Det bara att öppna kartongerna och börja fästa upp panelerna! Akutrade har ett mer levande mönster i sin fanér, som låter träet leva ut till fullo. Resultatet är ett naturligt spännande mönster, unikt för varje panel.

Akutrade-paneler är alltid fabriksbehandlade och det behövs med andra ord ingen målning eller behandling innan eller efter montage. Kilometervis med panel lämnar varje månad fabriken – vilket gör att man inte riktigt har samma kvalitetskontroll innan produkterna emballeras. Stickor, mindre rispor och färgskillnader kan med andra ord naturligt uppstå i panelen.

Akustikfilten bakom agerar som ett eko-reducerande element i vilken miljö den än hamnar i, men har inte riktigt samma prestanda som våra finare modeller. Oavsett vilken av dem ni väljer märker ni dock en tydlig skillnad före och efter.

Hur sätter man upp våra ribbväggar?

Våra ribbväggar är mycket lätta att montera, antingen med lim eller skruv beroende på väggens konstruktion. Du slipper allt förarbete med att spackla, slipa eller måla väggen innan. Ribbväggarna går också utmärkt att sätta upp i taket. Har du inte timmen mitt i handen så klarar du absolut att göra detta själv och behöver inte anlita en snickare för att montera dem.

Ribbväggarna fästs med minst 6 skruvar för paneler som är 2,4m långa och minst 8 skruvar för paneler som är 2,8m långa. Då akustikpanelen inte är riktigt lika styv som Premium-panelerna rekommenderar vi inte att använda Akutrade-paneler i tak. Ju fler skruvar du sätter, desto hårdare sitter skivan – men tänk på att ribborna är fästa i duken, inte i väggen. Belasta dem inte utan att förankra dem i väggen. Har du betong eller tegel bakom akustikpanelen måste plugg användas. Fäst skruvarna på tilltänkt plats på akustikpanelen och knacka till dem med en hammare, så du får ett märke på väggen. Följ därefter monteringsanvisningarna för vald plugg.

Lim stränglimmas på ribbväggens baksida och monteras på en dammfri vägg. En slät yta kräver mindre lim än en grov. Följ monteringsanvisningarna på valt lim.

En modern och snygg känsla i hela rummet

Med våra ribbväggar får du en elegant vägg och en modern känsla i hela rummet. Modern inredning innebär ofta högt i tak och glest med möbler. Det medför till en sämre akustik och med ljud som studsar. Med en ribbvägg, som också kallas för akustikpanel, förbättras akustiken då panelen absorberar ljudet i rummet. Många restauranger, hotell och större offentliga miljöer använder akustikpaneler för att dämpa ljudnivån och förhindra återklang (eko). Oavsett om du väljer att klä in en hel vägg eller en del av den skapar panelen ändå ett otroligt lyft i rummet – estetiskt och akustiskt.

Vad är ribbväggarna tillverkade av och var?
Ribborna är tillverkade i östra Europa av FSC-certifierad träfanér och en kärna av MDF. Materialvalet innebär minsta möjliga miljöpåverkan, då MDF är ett återvunnet material. Ribborna på Akutrade-panelerna är framtagna för att få ett mer rustikt och levande mönster. Mindre repor och märken kan därmed naturligt förekomma. Resultatet blir det bästa av två världar: extremt formstabilt med en snygg slutfinish. Ribborna är monterade på den bakomliggande akustikfilten, som är 9 mm tjock. Skivan är speciellt framtagen för att vara ljudabsorberande.

Ribborna är 11 mm djupa och 27 mm breda med ett mellanrum på 13 mm. Panelen är totalt 18 mm tjock.

 

Bruksanvisning hittar du här!

442-14-280

Missa inte tillbehören

Kunder som köpt denna produkt har också köpt:

16 andra produkter i samma kategori: