Chat with us, powered by LiveChat
Vår absolut mest populära ribbvägg - i exklusiv dansk kvalité

Ribbvägg Premium Ek Obehandlad 300 cm

2 795,00 kr
Inkl. moms

Ribbvägg i obehandlat ek i bästa kvalité. Skapar en fantastisk atmosfär och gör akustiken bättre. Ribbpanelen är enkel att montera med lim eller skruv direkt på väggen. Ribbpanelen som också kallas akupanel är tillverkad i Danmark med FSC certifierat trä. Provpaket går att beställa! 

Mått:

  • Längd: 2400 eller 3000 mm
  • Bredd: 600 mm
  • Djup: 20 mm
  • Beställ en provbit
Kvantitet

Premium – vår flaggskeppsmodell

Våra allra finaste ribbväggar kallar vi premium – och det är inte av en slump. I grunden skiljer sig konstruktionen inte nämnvärt, men på detaljnivå märks skillnaden markant. Bara den finaste fanéren väljs noggrant ut för att uppnå ett så jämnt mönster och slutresultat på ribborna. Kanterna skärs omsorgsfullt och ribbornas sidor målas svart – vilket ger en optisk effekt av extra djup.

Dessa Premium-paneler levereras alltid obehandlade, som även är den vanligaste slutfinishen våra kunder väljer. Vill ni uppnå en annan kulör krävs en slutstrykning före eller efter montage. Den vårdande oljan mättar både träet, samtidigt som en skyddande film förhindrar enklare slitage och ger ribborna lyster.

Premium-Akupaneler har blivit professionellt ljudtestade enligt EN/DS 354:2003 hos Delta i Hørsholm – A part of Rice Technology. Testresultatet på ljudnivån kan skickas om man så önskar.

Hur sätter man upp våra ribbväggar?

Våra ribbväggar är mycket lätta att montera, antingen med lim eller skruv beroende på väggens konstruktion. Du slipper allt förarbete med att spackla, slipa eller måla väggen innan. Ribbväggarna går också utmärkt att sätta upp i taket. Har du inte timmen mitt i handen så klarar du absolut att göra detta själv och behöver inte anlita en snickare för att montera dem.

Ribbväggarna fästs med minst 6 skruvar för paneler som är 2,4m långa och minst 8 skruvar för paneler som är 3m långa. Ska du använda panelerna i tak bör du skruva och sätta fler med tätare avstånd. Ju fler skruvar du sätter, desto hårdare sitter skivan – men tänk på att ribborna är fästa i duken, inte i väggen. Belasta dem inte utan att förankra dem i väggen. Har du betong eller tegel bakom akustikpanelen måste plugg användas. Fäst skruvarna på tilltänkt plats på akustikpanelen och knacka till dem med en hammare, så du får ett märke på väggen. Följ därefter monteringsanvisningarna för vald plugg.

Lim stränglimmas på ribbväggens baksida och monteras på en dammfri vägg. En slät yta kräver mindre lim än en grov. Följ monteringsanvisningarna på valt lim.

En modern och snygg känsla i hela rummet

Med våra ribbväggar får du en elegant vägg och en modern känsla i hela rummet. Modern inredning innebär ofta högt i tak och glest med möbler. Det medför till en sämre akustik och med ljud som studsar. Med en ribbvägg, som också kallas för akustikpanel, förbättras akustiken då panelen absorberar ljudet i rummet. Många restauranger, hotell och större offentliga miljöer använder akustikpaneler för att dämpa ljudnivån och förhindra återklang (eko). Oavsett om du väljer att klä in en hel vägg eller en del av den skapar panelen ändå ett otroligt lyft i rummet – estetiskt och akustiskt.

Vad är ribbväggarna tillverkade av och var?

Ribborna är tillverkade i Danmark av FSC-certifierad träfanér och en kärna av MDF. Materialvalet innebär minsta möjliga miljöpåverkan, då MDF är ett återvunnet material. Resultatet blir det bästa av två världar: extremt formstabilt utan att tumma på slutfinishen. Ribborna är monterade på den bakomliggande akustikfilten, som är 9 mm tjock. Skivan är speciellt framtagen för att vara ljudabsorberande och är tillverkad av återvunnen plast.

Ribborna är 11 mm djupa och 27 mm breda med ett mellanrum på 13 mm. Panelen är totalt 20 mm tjock.

Bruksanvisning hittar du här!

441-15-300

Missa inte tillbehören

Kunder som köpt denna produkt har också köpt:

16 andra produkter i samma kategori: