Chat with us, powered by LiveChat

Ribbvägg Premium Concrete Laminat

2 295,00 kr
Inkl. moms

NYHET!

Samma snygga slutresulat, men med extrem slitstyrka! Premium Concrete kombinerar det stiliga intrycket från ribbpanelerna, samtidigt som framsidan är en stenimitation av laminat. Ljus och moderiktig cementgrå färg med en extremt slitstark yta som klarar mekaniskt slitage som fanérklädda väggar bara kan drömma om. Perfekt för moderna rum! Panelerna skapar en fantastisk atmosfär och gör akustiken bättre. Ribbpanelen är enkel att montera med lim eller skruv direkt på väggen. Ribbpanelen som också kallas akupanel är tillverkad i Danmark med FSC certifierat trä.

Mått:

  • Längd: 2400 eller 3000 mm
  • Bredd: 600 mm
  • Tjocklek: 22mm
  • Beställ en provbit

Beställningsvara. Leveranstid: 3-4 veckor.

Längd (mm)
  • 2400
  • 3000
Kvantitet

Premium – vår flaggskeppsmodell

Våra allra finaste ribbväggar kallar vi premium – och det är inte av en slump. I grunden skiljer sig konstruktionen inte nämnvärt, men på detaljnivå märks skillnaden markant. Kanterna skärs omsorgsfullt och ribbornas sidor målas svart – vilket ger en optisk effekt av extra djup. Premium-paneler med laminatyta är monteringsklara direkt från lådan. Inga extra förberedelser behövs.

Premium-Akupaneler har blivit professionellt ljudtestade enligt EN/DS 354:2003 hos Delta i Hørsholm – A part of Rice Technology. Testresultatet på ljudnivån kan skickas om man så önskar.

Hur sätter man upp våra ribbväggar?

Våra ribbväggar är mycket lätta att montera, antingen med lim eller skruv beroende på väggens konstruktion. Du slipper allt förarbete med att spackla, slipa eller måla väggen innan. Ribbväggarna går också utmärkt att sätta upp i taket. Har du inte timmen mitt i handen så klarar du absolut att göra detta själv och behöver inte anlita en snickare för att montera dem.

Ribbväggarna fästs med 12 skruvar för paneler som är 2,4m långa och 15 skruvar för paneler som är 3m långa. Ska du använda panelerna i tak bör du skruva och sätta fler med tätare avstånd. Ju fler skruvar du sätter, desto hårdare sitter skivan – men tänk på att ribborna är fästa i duken, inte i väggen. Belasta dem inte utan att förankra dem i väggen. Har du betong eller tegel bakom akustikpanelen måste plugg användas. Fäst skruvarna på tilltänkt plats på akustikpanelen och knacka till dem med en hammare, så du får ett märke på väggen. Följ därefter monteringsanvisningarna för vald plugg.

Lim stränglimmas på ribbväggens baksida och monteras på en dammfri vägg. En slät yta kräver mindre lim än en grov. Följ monteringsanvisningarna på valt lim.

En modern och snygg känsla i hela rummet

Med våra ribbväggar får du en elegant vägg och en modern känsla i hela rummet. Modern inredning innebär ofta högt i tak och glest med möbler. Det medför till en sämre akustik och med ljud som studsar. Med en ribbvägg, som också kallas för akustikpanel, förbättras akustiken då panelen absorberar ljudet i rummet. Många restauranger, hotell och större offentliga miljöer använder akustikpaneler för att dämpa ljudnivån och förhindra återklang (eko). Oavsett om du väljer att klä in en hel vägg eller en del av den skapar panelen ändå ett otroligt lyft i rummet – estetiskt och akustiskt.

Vad är ribbväggarna tillverkade av och var?

Ribborna är tillverkade i Danmark med en kärna av MDF. Materialvalet innebär minsta möjliga miljöpåverkan, då MDF är ett återvunnet material. Resultatet blir det bästa av två världar: extremt formstabilt utan att tumma på slutfinishen. Ribborna är monterade på den bakomliggande akustikfilten, som är 9 mm tjock. Skivan är speciellt framtagen för att vara ljudabsorberande och är tillverkad av återvunnen plast.

Ribborna är 14 mm djupa och 27 mm breda med ett mellanrum på 13 mm. Panelen är totalt 22 mm tjock.

Bruksanvisning hittar du här!

441-51-240

Missa inte tillbehören

16 andra produkter i samma kategori: