Information & Montering

Hur monterar man upp en ribbvägg?

En ribbvägg kan monteras genom att man skruvar upp den mellan ribborna direkt på en gipsad eller reglad vägg. Det går också bra att limma upp ribbväggen på en betongvägg med monteringslim. Vi har ribbväggar i flera olika storlekar och dem kan monteras upp på många olika sätt: väggen, taket eller på möbler är bara några av flera alternativ.

Hur behandlar man en ribbvägg?

Genom att underhålla ribbväggen på rätt sätt så ger det den en ökad livslängd och bättre hållbarhet. Du kan underhålla din ribbvägg på bästa sätt genom att pensla på träolja anpassad för ribbväggen för att den ska vara mer tålig och resistent mot värme och vätskor i en begränsad omfattning. Hos oss medföljer olja vid köp utav en ribbvägg.

Vilket material är era ribbväggar gjorda av?

Våra ribbväggar är tillverkade av träslagen ek eller valnöt och är FSC certifierat trä som står för Forest Stewardship Council vilket menas med att materialet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till miljön och människor. Bakom träpanelen finns en akustikfilt som är tillverkad av återvunnen plast på 9mm och är speciellt framtagen för att vara ljudabsorberande.

Var är ribbväggarna tillverkade?

Våra premium ribbväggar är tillverkade i Danmark och dem resterande ribbväggarna är tillverkade i Europa.

Vad kostar frakten?

Hemleveransen av din nya ribbvägg beräknas utifrån vart ribbväggen ska levereras och hur mycket ribbvägg du har köpt. Här kan du se hur mycket frakten kostar.

Ribbvägg vid matsal