Korkvägg och akustikpanel

Wow! Kombinationen korkvägg och akustikpanel går riktigt bra ihop. Dessutom fyller de sin funktion då både kork och ribbvägg fungerar som akustikabsorbenter. 

I förra veckan var vi hemma hos Daniel Hanson Cederskär tillsammans med hans vän Fabian Kruuse och tog bilder på våra korkväggar och akustikpanel. Resultatet blev helt fantastiskt!

Vi har valt att sätta upp en bröstpanel i akustikpanel med valnöt och akustikpanel premium obehandlad ek. Sedan kombinerade vi med olika sorters korkväggar.

Sötaste modellen hunden Gösta fick vara med. På bilden ser ni akustikpanel premium valnöt och korkvägg slät.

Både korkväggen och akustikpanelen har ljudabsorberande funktioner. Daniel som är musiker kommer att ha god användning för både korkväggarna och akustikpanelen i sin musikstudio så småningom.

Korkvägg Wave och akustikpanel premium valnöt

Korkväggens egenskaper

Kork har under århundraden använts som material, främst för flöten, skor och flaskförslutare. I mer modern tid har kork ofta hamnat under golv som dämpande material mellan undergolv och parkett- eller laminatgolv. Nu börjar kork även hitta in i riktiga finrum, mycket tack vare de egenskaper materialet naturligt besitter. Materialet är i sig själv branddämpande och avger inga giftiga gaser när det brinner. Ljud- och vibrationsdämpningen förbättrar trivseln i rummen korken hamnar i utan att man behöver behandla materialet med något. Tack vare sin lätta vikt går det enkelt att montera korkvägg på alla underlag – även putsade och murade väggar.

Korkvägg tillverkas av korkens bark och får naturligt en naturlig och oregelbunden struktur. Varje vägg blir med andra ord unik och de härligt mörka tonerna i träet ger liv och naturlig ro vart än det hamnar. I kombination med valnötsdetaljer, eller som komplement till en vägg klädd med valnötspanel kommer det absolut bästa ur bägge materialen fram.

Vägg med vitt inslag
Vägg med svarta inslag

Är du intresserad av att veta mer eller vill köpa korkvägg eller akustikpanel är du välkommen att kontakta oss på tel: 0410 414 44, mail: [email protected] eller besöka vår hemsida: stonewall.se