Korkvägg och akustikpanel

Wow! Kombinationen korkvägg och akustikpanel går riktigt bra ihop. Dessutom fyller de sin funktion då både kork och ribbvägg fungerar som akustikabsorbenter. 

I förra veckan var vi hemma hos Daniel Hanson Cederskär tillsammans med hans vän Fabian Kruuse och tog bilder på våra korkväggar och akustikpanel. Resultatet blev helt fantastiskt!

Vi har valt att sätta upp en bröstpanel i akustikpanel med valnöt och akustikpanel premium obehandlad ek. Sedan kombinerade vi med olika sorters korkväggar.

Sötaste modellen hunden Gösta fick vara med. På bilden ser ni akustikpanel premium valnöt och korkvägg slät.

Både korkväggen och akustikpanelen har ljudabsorberande funktioner. Daniel som är musiker kommer att ha god användning för både korkväggarna och akustikpanelen i sin musikstudio så småningom.

Korkvägg Wave och akustikpanel premium valnöt

Korkväggens egenskaper

Kork har under århundraden använts som material, främst för flöten, skor och flaskförslutare. I mer modern tid har kork ofta hamnat under golv som dämpande material mellan undergolv och parkett- eller laminatgolv. Nu börjar kork även hitta in i riktiga finrum, mycket tack vare de egenskaper materialet naturligt besitter. Materialet är i sig själv branddämpande och avger inga giftiga gaser när det brinner. Ljud- och vibrationsdämpningen förbättrar trivseln i rummen korken hamnar i utan att man behöver behandla materialet med något. Tack vare sin lätta vikt går det enkelt att montera korkvägg på alla underlag – även putsade och murade väggar.

Korkvägg tillverkas av korkens bark och får naturligt en naturlig och oregelbunden struktur. Varje vägg blir med andra ord unik och de härligt mörka tonerna i träet ger liv och naturlig ro vart än det hamnar. I kombination med valnötsdetaljer, eller som komplement till en vägg klädd med valnötspanel kommer det absolut bästa ur bägge materialen fram.

Vägg med vitt inslag
Vägg med svarta inslag

Är du intresserad av att veta mer eller vill köpa korkvägg eller akustikpanel är du välkommen att kontakta oss på tel: 0410 414 44, mail: [email protected] eller besöka vår hemsida: stonewall.se

NYHET! Dansk designpanel

Vi kan stolt meddela att vi nu har de danska designpanelerna från Norto i vårt sortiment.
Norto är ett nordiskt design- & interiörvarumärke med ett produktsortiment helt tillverkat av hållbara material – för tak, vägg, golv och köksinredning.

Nortos produkter är skapade med respekt för naturen och omtanke för skogsbruket genom användnings av miljö-certifierat trä. Stonewall.se är exklusiv distributör av Nortos produkter på den svenska marknaden.

Väggpanel Norto Munk

Med väggpanelen Norto Munk kan du skapa din egna unika vägg. Varje paket är unikt och varje paket innehåller bitar av varierande längder och tjocklekar. Resultatet blir en levande vägg med ett otroligt snyggt formspråk, där träet får ta väggen i anspråk. Panelen levereras obehandlad, men med hjälp av målarfärg eller lasyr kommer träets naturliga ådring fram och ger ett enormt lyft i varje rum det hamnar i.

Norto Munk

Väggpanelen Norto Munk kommer i klossar som passar in i varandra och som du kan bygga precis som du vill. Måla den eller låt den vara obehandlad som den kommer.

Del av väggpanelen Norto Munk.

Väggpanel Norto Leth

Norto har på ett spännande sätt omvandlat spillvirket till dekorativa klossar i tre olika storlekar. Man kan blanda tjocklekar för att få ytterligare mönster på djupet, eller anpassa storleken.

Väggpanel Norto Leth

Akustikpanel TV-vägg

Inspirerande bilder på akustikpanel som tv-vägg

Funderar du på att göra en förändring i tv-rummet eller vardagsrummet? Kanske skapa mer förvaring och göra en tv-bänk? Se hur våra kunder har gjort med vår akustikpanel som tv-vägg, eller tv-bänk med skåp eller lådor.

När du använder vår akutikpanel som tv-vägg får du inte bara en snyggare design utan även en behagligare akustik i rummet.

Nedan kan du se bilder på hur du kan göra steg för steg med akustikpanel till tv-väggen. Bilderna kommer från en av våra kunder.

Första bild på DIY-tv-vägg med inbyggda kablar
2:a bild på DIY tv-vägg
3:e bild på DIY tv-vägg med akustikpanel
4:e bild på DIY tv-vägg
Nästan färdigt!
Wow vad snyggt det blev! DIY tv-vägg med akustikpanel

Nedan kan du se fler bilder från våra kunder på tv-vägg med akustikpanel.

Tv-vägg med inbyggda skåp med akustikpanel
Tv-vägg med inbyggda skåp under tv:n

Nedan ser ni ”innan och efter” bilder på ett vardagsrum hemma hos Lifeofmiga.

Bild före färdigt resultat
Bild efter renovering av vardagsrum med akustikpanel
Akustikpanel som tv-vägg
DIY tv-vägg med inbyggd bänk

Akustikpanel i badrummet

Vill du skapa ett varmare intryck, få en behaglig akustik och trendig känsla i ditt badrum så har vi en bra lösning. Vår akustikpanel till badrum ger just den känslan och vi har några fina exempel från våra kunder som du kan se på deras bilder nedan.

Ribbväggarna är 60 cm breda och 244 cm höga. De monteras med 6 skruvar i varje panel eller med monteringslim på en dammfri yta. Har du inte tummen mitt i handen så kan du själv montera dom och behöver inte anlita en snickare.

Akustikpanel i valnöt till badrum
Ribbvägg Ek smoked badrum
Akustikpanel i badrummet ljus ek
Akustikpanel i badrum valnöt

Sänggavel med akustikpanel inspirationsbilder

Vi har många kunder som väljer att sätta upp vår akustikpanel bakom sängen som en sänggavel. Det är mycket enkelt att fixa själv och väldigt snyggt. Till en 180 säng väljer de flesta att ta tre st akustikpaneler som vardera är 60 cm bred. De fästs enkelt med skruvar eller med monteringslim. Se bilder nedan och låt dig inspireras.

Här är akustikpanel Premium Valnöt som sänggavel hemma hos Andrea Norrman.

Sänggavel i akustikpanel Premium Valnöt

Vill man ha något svalare och ljusare intryck så kan man använda sig av vår akustikpanel Premium Ek grå akustikfilt. Denna aksutikpanel har som namnet inte svart filt bakom som alla de andra utan en grå. Nedan kan ni se bilder från Josephine.interior

Sänggavel med akustikpanel Premium Ek grå akustikfilt

Nedan ser ni en bild på en sänggavel med akustikpanel Premium Ek smoked hemma hos Annika Benedel.

Sänggavel med akustikpanel Premium Ek Smoked

Här är bilder från Stilisterna med akustikpanel Akutrade Valnöt.

Sänggavel med ribbvägg Akutrade Valnöt

DIY Walk-in closet garderob av ribbvägg på endast 6 steg

En egen walk-in closet av ribbväggar till sovrummet är inte bara estetiskt utan bidrar även med en förbättrad akustik . Om du är ny på att göra DIY projekt så kan walk-in closet av ribbväggar låta svårt och avancerat till en början, men faktum är att du inte behöver någon speciell kunskap om snickeri för att kunna montera upp ribbväggarna, det räcker att man är lite allmänt händig. Det är både enkelt och smidigt och det ger ditt sovrum ett fantastiskt lyft. Se nedan hur våra kunder Emelie och Pontus skapade sin walk-in closet.

  1. I detta projektet så användes fyra Billy-bokhyllor.
  2. Hyllplanen i bokhyllan togs bort för att skapa mer plats för upphängning av kläder.
  3. Därefter spacklades alla hål igen och slipades.

4. Efter det reglade de upp väggen bakom bokhyllorna och klädde in hela garderoben i ek-panelerna och avslutningslister (se stegen i ett filmklipp i slutet av denna bildserie).

Baksidan av garderoben

5. Efter detta var det dags att montera lister, foder och belysning.

6. När listerna m.m. var uppe började kunden med målningen. De valde att måla garderoben i samma kulör som väggarna i sovrummet (3005-G80Y). Det sista som gjordes i projektet var att montera hängarna i display-delen.

Länk till Emelies instagram hittar du HÄR.

Se videon här under:

Se våra sociala medier

Hallinspiration med akustikpaneler

Se vårt bildgalleri av hallinspiration med akustikpaneler. En akustikpanel skapar direkt en modern designkänsla första steget i hemmet och ger rummet en stark karaktär. Med krokar som kan skruvas fast i ribborna kan man också hänga väskor och kläder på ett vackert sätt i hallen.

Ett annat alternativ som kan ge en vacker design hemma är om du ställer akustikpanelen lodrät, det ger en extra touch till rummet och ger en elegant design samtidigt som rummets akustik förbättras. För dem som länge har funderat på vad som ska hängas på den tomma väggen i hallen, är detta ett alternativ för att skapa en ombonad och varm känsla vid entréhallen.

Akustikpaneler med speglar i hallen

Akustikpanel med klädhängare i hallen

Ribbpanel Massivt Furu med svart bakgrund

Inspirationsbilder på ribbväggar i vardagsrummet

Se bilder från våra kunder som satt upp ribbvägg i vardagsrummet.

Ribbväggarna medför till ett stort lyft i rummet och förbättrar akustiken på ett fantastiskt sätt med hjälp av akustikfilten. Trämaterialet framkallar en varm känsla till skillnad från en kall vit vägg utan struktur. Det är många av våra kunder som valt ribbvägg som ett sätt att göra en förändring.

Se bilder från våra kunder som satt ribbvägg i vardagsrummet här nedan.

En hel vägg med akustikpanel Akutrade ek

Bara fantasin sätter gränser på hur du kan använda ribbväggar i vardagsrummet

Det vanligaste alternativet när man monterar ribbväggar är att fästa de på väggen eller taket men det är bara fantasin som sätter gränser.

Hemma hos en av våra kunder
Här är ribbvägg med valnöt!
Ribbvägg Akutrade Ek från Stonewall

För att skapa en röd tråd kan man ha ribbväggar i olika rum i huset. Hos en av våra kunder har dom valt att sätta samma sort ribbvägg i vardagsrummet, hallen och sovrummet. Här nedan är bilder från deras vardagsrum.

Här har kunden valt Akutrade Ek
Bilder från #sommarvagen20 på instagram

Har man en tråkig tv-vägg hemma som man inte riktigt vet vad man ska göra med kommer ett förslag här. Vår kund har smakfullt inrett med en fondvägg bakom tv:n och rummet har fått ett ordentligt lyft.

Här har vår kund valt akustikpanelen Akutrade Smoked.

Vill du se alla våra olika ribbväggar kan du se dom i vår webshop!

Bilder på akustikpanel

Vi har fått en massa fina bilder från våra kunder på den akustikpanel som dom köpt av oss. Här kommer ett urval av olika bilder.

Första bilden visar var man har satt upp det i hallen. Här kan man också se hur det såg ut innan och vilken stor skillnad det blev.

Akustikpanel i hallen Premium Ek 240 cm

Innan såg det ut såhär

Bild före panelerna sätts upp.

Våra akustikpaneler är mycket enkla att sätta upp och kräver inte mycket förarbete. Här är bilder från ett kök. Akustikpanelerna har skapat en helt ny känsla till rummet och förbättrat akustiken.

Kök med akustikpanel akutrade Smoked
Akutrade smoked akustikpanel i ett kök hos en av våra kunder.

Många av våra kunder har valt att sätta upp akustikpanel på väggen i sovrummet för att skapa en sänggavel. Det ger ett riktigt fint lyft till sovrummet och är finare än en vanlig sänggavel. Till en 180 cm bred säng går det bra att ta tre st akustikpaneler.

Akustikpanel Premium Ek som sänggavel hos en av våra kunder
Här är en kundbild på deras sovrum med akustikpanel Akutrade Valnöt.

Det går även att sätta upp vår akustikpanel i badrum. Vi har en specifik panel som är gjord just för detta och som tål en fuktighetsgrad upp till 55 %.

Akustikpanel i badrum hos en av våra kunder
Akustikpanel Unika serien för badrum och spa.

Skillnader på våra ribbväggar

Våra ribbväggar finns i flera olika storlekar, modeller, strukturer, färger och nyanser. Därför kommer vi här nedan informera de olika skillnaderna för att du ska kunna hitta den som passar din önskan bäst.

Olika sorter ribbvägg från vänster Premium Ek smoked, Premium Valnöt och Premium Ek

Akutrade
Våra Akutrade och Premium paneler har en liknande design och konstruktion med akustikfilt, MDF ribbor med en synlig faner av ek eller valnöt. Den största skillnaden mellan dessa paneler är att Akutrade är tillverkade i Ukraina och är framtagna så att en mer rustik yta framkommer utifrån träribborna. Därför kan det uppkomma små flisor från denna Akutrade panel. Måtten finns i 240×60 och 280×60 cm.

Akutrade Ek närbild

Premium
Som nämnt innan så är Premium och Akutrade liknande ribbväggar men Premium versionen är tillverkade i Danmark och har en finare och en mer slät yta på träribborna till skillnad från Akutrade. Premium ribbväggar är något styvare vilket gör att den lämpar sig bättre än Akutrade att sätta upp i tak och på betongvägg.
Måtten finns i 240×60 och 300×60 cm

Premium Ek närbild med svarta sidor

Badrum
Dessa ribbväggar som är speciellt anpassade för badrum och fuktiga miljöer och är lämplig för inomhusklimat med en luftfuktighet upp till 55% för att du ska kunna få en touch av organiskt, naturligt utseende och värme i kontrast till den kalla känslan av kaklet. Måtten finns i 244x 60 cm.

Ribbvägg till badrum närbild

Massivt trä
Våra ribbpaneler i massivt trä är konstruerade i enbart trä, utan akustikfilt. Ribbpanelerna är tillverkade av Norto som producerar panelerna av trärester från fönstertillverkning. Det finns i 3 olika alternativ. 1. Obehandlade som på bilden nedan. Denna kan du måla i den kulör du vill ha eller bara låta den vara som den är. 2. Med svartmålade fåror. 3. Helsvart.

Paneler per paket: 4 st
Mått 4 paneler: (längd x bredd) 250×82 cm
Mått per panel: 250×20,5 cm

Ribbvägg i massivt trä närbild