DIY Walk-in closet garderob av ribbvägg på endast 6 steg

En egen walk-in closet av ribbväggar till sovrummet är inte bara estetiskt utan bidrar även med en förbättrad akustik . Om du är ny på att göra DIY projekt så kan walk-in closet av ribbväggar låta svårt och avancerat till en början, men faktum är att du inte behöver någon speciell kunskap om snickeri för att kunna montera upp ribbväggarna, det räcker att man är lite allmänt händig. Det är både enkelt och smidigt och det ger ditt sovrum ett fantastiskt lyft. Se nedan hur våra kunder Emelie och Pontus skapade sin walk-in closet.

  1. I detta projektet så användes fyra Billy-bokhyllor.
  2. Hyllplanen i bokhyllan togs bort för att skapa mer plats för upphängning av kläder.
  3. Därefter spacklades alla hål igen och slipades.

4. Efter det reglade de upp väggen bakom bokhyllorna och klädde in hela garderoben i ek-panelerna och avslutningslister (se stegen i ett filmklipp i slutet av denna bildserie).

Baksidan av garderoben

5. Efter detta var det dags att montera lister, foder och belysning.

6. När listerna m.m. var uppe började kunden med målningen. De valde att måla garderoben i samma kulör som väggarna i sovrummet (3005-G80Y). Det sista som gjordes i projektet var att montera hängarna i display-delen.

Länk till Emelies instagram hittar du HÄR.

Se videon här under:

Se våra sociala medier

Hallinspiration med akustikpaneler

Se vårt bildgalleri av hallinspiration med akustikpaneler. En akustikpanel skapar direkt en modern designkänsla första steget i hemmet och ger rummet en stark karaktär. Med krokar som kan skruvas fast i ribborna kan man också hänga väskor och kläder på ett vackert sätt i hallen.

Ett annat alternativ som kan ge en vacker design hemma är om du ställer akustikpanelen lodrät, det ger en extra touch till rummet och ger en elegant design samtidigt som rummets akustik förbättras. För dem som länge har funderat på vad som ska hängas på den tomma väggen i hallen, är detta ett alternativ för att skapa en ombonad och varm känsla vid entréhallen.

Akustikpaneler med speglar i hallen

Akustikpanel med klädhängare i hallen

Ribbpanel Massivt Furu med svart bakgrund

Inspirationsbilder för ribbväggar i vardagsrummet

Se vår kollektion av inspirationsbilder för vardagsrummet. Det vanligaste alternativet när man monterar ribbväggar är att fästa de på väggen eller taket men det är bara fantasin som sätter gränser.

Ribbväggarna medför till ett stort lyft i rummet och förbättrar akustiken på ett fantastiskt sätt med hjälp av akustikfilten. Trämaterialet framkallar en varm känsla till skillnad från en kall vit vägg utan struktur. Klä in din tv på väggen eller en eller flera väggar i vardagsrummet med ribbväggar för att ge ett fantastiskt resultat.

Här är ribbvägg med valnöt!
Ribbvägg Akutrade Ek från Stonewall

För att skapa en röd tråd kan man ha ribbväggar i olika rum i huset. Hos en av våra kunder har dom valt att sätta samma sort ribbvägg i vardagsrummet, hallen och sovrummet. Här nedan är bilder från deras vardagsrum.

Här har kunden valt Akutrade Ek
Bilder från #sommarvagen20 på instagram

Har man en tråkig tv-vägg hemma som man inte riktigt vet vad man ska göra med kommer ett förslag här. Vår kund har smakfullt inrett med en fondvägg bakom tv:n och rummet har fått ett ordentligt lyft.

Här har vår kund valt akustikpanelen Akutrade Smoked.

Bilder på akustikpanel

Vi har fått en massa fina bilder från våra kunder på den akustikpanel som dom köpt av oss. Här kommer ett urval av olika bilder.

Första bilden visar var man har satt upp det i hallen. Här kan man också se hur det såg ut innan och vilken stor skillnad det blev.

Akustikpanel i hallen Premium Ek 240 cm

Innan såg det ut såhär

Bild före panelerna sätts upp.

Våra akustikpaneler är mycket enkla att sätta upp och kräver inte mycket förarbete. Här är bilder från ett kök. Akustikpanelerna har skapat en helt ny känsla till rummet och förbättrat akustiken.

Kök med akustikpanel akutrade Smoked
Akutrade smoked akustikpanel i ett kök hos en av våra kunder.

Många av våra kunder har valt att sätta upp akustikpanel på väggen i sovrummet för att skapa en sänggavel. Det ger ett riktigt fint lyft till sovrummet och är finare än en vanlig sänggavel. Till en 180 cm bred säng går det bra att ta tre st akustikpaneler.

Akustikpanel Premium Ek som sänggavel hos en av våra kunder
Här är en kundbild på deras sovrum med akustikpanel Akutrade Valnöt.

Det går även att sätta upp vår akustikpanel i badrum. Vi har en specifik panel som är gjord just för detta och som tål en fuktighetsgrad upp till 55 %.

Akustikpanel i badrum hos en av våra kunder
Akustikpanel Unika serien för badrum och spa.

Skillnader på våra ribbväggar

Våra ribbväggar finns i flera olika storlekar, modeller, strukturer, färger och nyanser. Därför kommer vi här nedan informera de olika skillnaderna för att du ska kunna hitta den som passar din önskan bäst.

Olika sorter ribbvägg från vänster Premium Ek smoked, Premium Valnöt och Premium Ek

Akutrade
Våra Akutrade och Premium paneler har en liknande design och konstruktion med akustikfilt, MDF ribbor med en synlig faner av ek eller valnöt. Den största skillnaden mellan dessa paneler är att Akutrade är tillverkade i Ukraina och är framtagna så att en mer rustik yta framkommer utifrån träribborna. Därför kan det uppkomma små flisor från denna Akutrade panel. Måtten finns i 240×60 och 280×60 cm.

Akutrade Ek närbild

Premium
Som nämnt innan så är Premium och Akutrade liknande ribbväggar men Premium versionen är tillverkade i Danmark och har en finare och en mer slät yta på träribborna till skillnad från Akutrade. Premium ribbväggar är något styvare vilket gör att den lämpar sig bättre än Akutrade att sätta upp i tak och på betongvägg.
Måtten finns i 240×60 och 300×60 cm

Premium Ek närbild med svarta sidor

Badrum
Dessa ribbväggar som är speciellt anpassade för badrum och fuktiga miljöer och är lämplig för inomhusklimat med en luftfuktighet upp till 55% för att du ska kunna få en touch av organiskt, naturligt utseende och värme i kontrast till den kalla känslan av kaklet. Måtten finns i 244x 60 cm.

Ribbvägg till badrum närbild

Massivt trä
Våra ribbpaneler i massivt trä är konstruerade i enbart trä, utan akustikfilt. Ribbpanelerna är tillverkade av Norto som producerar panelerna av trärester från fönstertillverkning och är därav även anpassat för utomhusbruk till skillnad från de andra ribbväggarna.

Paneler per paket: 4 st
Mått 4 paneler: (längd x bredd) 250×82 cm
Mått per panel: 250×20,5 cm

Ribbvägg i massivt trä närbild