Spegel spegel på väggen där…🤍

Inredaren Ellens bästa speglar och spegeltips.

Asymmetriska Spegeln Galakor Stain med ledljus från Spegelbutiken i Ellens stånd på Villamäsan

Asymmetriska Spegeln Galakor Stain med ledljus från Spegelbutiken i Ellens stånd på Villamäsan

Om jag ska välja en inredningsdetalj som favorit kommer det alltid vara Spegeln. Omedelbart förändrar den alla rum till det bättre och idag finns de i så många former och figurer att spegeln är ett konstverk i sig.

Asymmetriska spegeln Stain i ett av Ellens inredningsprojekt

Ett av mina favoritknep är att placera spegeln så att den skymtar redan innan man kliver in i rummet. Det ger en lite speciell känsla, precis som rum i fil. Lägger man dessutom lite extra tanke i vad som reflekteras i spegeln när man kliver in i rummet och möblerar/stylar därefter så blir det ✨

Stor rund spegel

Stor rund spegel i ett hus som ska säljas, ett av Ellens inredningsuppdrag

Alla dessa fina och många, många fler hittar ni hos min lokala samarbetspartner @spegelbutiken.se , både med och utan bakomliggande LED-belysning 💡

Set med speglar incado på spegelbutiken
Ellen på Slow Studio, följ henne här

På bilden ovan set med speglar 2 av 3 speglar från Incado. Tredje speglen ser ni på bilden nedan.

Sovrum inrett av Ellen
Spegeln Mary på Spegelbutiken.se

Spegeln Mary hemma hos Ellen

Vill ni se alla speglar som Ellen använder sig av i sin inredning så kan ni hitta dom här på Spegelbutiken.se

Akustikpanel som sänggavel

Gör enkelt om i sovrummet med akustikpanel och få en helt ny känsla. Sänggavel som du enkelt sätter upp själv.

Akustikpanel som sänggavel hemma hos Andrea Norrman

Hur gör man en sänggavel av akustikpanel?

Har du en 180 cm bred säng så räcker det med att köpa 3 st akustikpaneler till att det ska bli en sänggavel. Varje akustikpanel är 60 cm bred och finns i olika länger; 240 cm och 300 cm. Du kan enkelt kapa akustikpanelen på höjden om så önskas. Även på bredden går den bra att kapa så att de passar in i ditt sovrum.

Hemma hos en av våra kunder. Sänggavel i akustikpanel.

Se inspirationsbilder från våra kunder på sänggavlar i akustikpanel

Vi är tacksamma för alla fina bilder vi får från våra kunder. Som du kan se så finns det flera olika sorter av akustikpanel. Vår absolut populäraste är obehandlad ek men även valnöt beställs av många. Beroende på vad som passar bäst hemma hos dig kan du beställa efter tycke och smak. Har du svårt att bestämma vilken akustikpanel som passar allra bäst i ditt sovrum så kan du beställa provpaket på olika sorter. De skickas direkt hem till dig och då kan du betydligt bättre se vilken som passar in hemma hos dig.

Sänggavel i akustikpanel i ek hos #ladhusmedvinkel

Du fäster enkelt akustikpanelen med skruv som du kan köpa till hos oss på Stonewall.se. Det går även bra att limma upp akustikpanelerna direkt på väggen.

Sänggavel i akustikpanel hemma hos en av våra kunder

En sänggavel i akustikpanel är inte bara fin att se på utan skapar också en skönare akustik i rummet. Den ljuddämpande effektern är egentligen grunden till varför just som namnet säger akustikpanel togs fram från början. Numera är det också ett sätt att inreda och få in mjukare värden i rummet med trädets fina intryck.

Ett fint sätt att göra om i ditt sovrum med en akustikpanel som sänggavel. Bild från en av våra kunder.

Vi har också färdiga sänggavlar i höjden 120 cm som finns i ek och valnöt.

Vill du se eller läsa mer om hur du ska göra sänggavel med aksutikpanel så kan du kika in på vår hemsida!

Sänggavel från Stonewall.se hemma hos en av våra kunder

Korkvägg och akustikpanel

Wow! Kombinationen korkvägg och akustikpanel går riktigt bra ihop. Dessutom fyller de sin funktion då både kork och ribbvägg fungerar som akustikabsorbenter. 

I förra veckan var vi hemma hos Daniel Hanson Cederskär tillsammans med hans vän Fabian Kruuse och tog bilder på våra korkväggar och akustikpanel. Resultatet blev helt fantastiskt!

Vi har valt att sätta upp en bröstpanel i akustikpanel med valnöt och akustikpanel premium obehandlad ek. Sedan kombinerade vi med olika sorters korkväggar.

Sötaste modellen hunden Gösta fick vara med. På bilden ser ni akustikpanel premium valnöt och korkvägg slät.

Både korkväggen och akustikpanelen har ljudabsorberande funktioner. Daniel som är musiker kommer att ha god användning för både korkväggarna och akustikpanelen i sin musikstudio så småningom.

Korkvägg Wave och akustikpanel premium valnöt

Korkväggens egenskaper

Kork har under århundraden använts som material, främst för flöten, skor och flaskförslutare. I mer modern tid har kork ofta hamnat under golv som dämpande material mellan undergolv och parkett- eller laminatgolv. Nu börjar kork även hitta in i riktiga finrum, mycket tack vare de egenskaper materialet naturligt besitter. Materialet är i sig själv branddämpande och avger inga giftiga gaser när det brinner. Ljud- och vibrationsdämpningen förbättrar trivseln i rummen korken hamnar i utan att man behöver behandla materialet med något. Tack vare sin lätta vikt går det enkelt att montera korkvägg på alla underlag – även putsade och murade väggar.

Korkvägg tillverkas av korkens bark och får naturligt en naturlig och oregelbunden struktur. Varje vägg blir med andra ord unik och de härligt mörka tonerna i träet ger liv och naturlig ro vart än det hamnar. I kombination med valnötsdetaljer, eller som komplement till en vägg klädd med valnötspanel kommer det absolut bästa ur bägge materialen fram.

Vägg med vitt inslag
Vägg med svarta inslag

Är du intresserad av att veta mer eller vill köpa korkvägg eller akustikpanel är du välkommen att kontakta oss på tel: 0410 414 44, mail: [email protected] eller besöka vår hemsida: stonewall.se

NYHET! Dansk designpanel

Vi kan stolt meddela att vi nu har de danska designpanelerna från Norto i vårt sortiment.
Norto är ett nordiskt design- & interiörvarumärke med ett produktsortiment helt tillverkat av hållbara material – för tak, vägg, golv och köksinredning.

Nortos produkter är skapade med respekt för naturen och omtanke för skogsbruket genom användnings av miljö-certifierat trä. Stonewall.se är exklusiv distributör av Nortos produkter på den svenska marknaden.

Väggpanel Norto Munk

Med väggpanelen Norto Munk kan du skapa din egna unika vägg. Varje paket är unikt och varje paket innehåller bitar av varierande längder och tjocklekar. Resultatet blir en levande vägg med ett otroligt snyggt formspråk, där träet får ta väggen i anspråk. Panelen levereras obehandlad, men med hjälp av målarfärg eller lasyr kommer träets naturliga ådring fram och ger ett enormt lyft i varje rum det hamnar i.

Norto Munk

Väggpanelen Norto Munk kommer i klossar som passar in i varandra och som du kan bygga precis som du vill. Måla den eller låt den vara obehandlad som den kommer.

Del av väggpanelen Norto Munk.

Väggpanel Norto Leth

Norto har på ett spännande sätt omvandlat spillvirket till dekorativa klossar i tre olika storlekar. Man kan blanda tjocklekar för att få ytterligare mönster på djupet, eller anpassa storleken.

Väggpanel Norto Leth

Akustikpanel TV-vägg

Inspirerande bilder på akustikpanel som tv-vägg

Funderar du på att göra en förändring i tv-rummet eller vardagsrummet? Kanske skapa mer förvaring och göra en tv-bänk? Se hur våra kunder har gjort med vår ribbvägg som tv-vägg, eller tv-bänk med skåp eller lådor.

När du använder vår akutikpanel som tv-vägg får du inte bara en snyggare design utan även en behagligare akustik i rummet.

Här kommer lite bilder från våra kunder!

Tv-vägg med ribbvägg bakom
Tvvägg med akustikpanel bakom

Före och efter bilder på Tv-vägg med ribbvägg

Nedan kan du se bilder på hur du kan göra steg för steg med akustikpanel till tv-väggen. Bilderna kommer från en av våra kunder.

Första bild på DIY-tv-vägg med inbyggda kablar
2:a bild på DIY tv-vägg
3:e bild på DIY tv-vägg med akustikpanel
4:e bild på DIY tv-vägg
Nästan färdigt!
Wow vad snyggt det blev! DIY tv-vägg med akustikpanel

Nedan kan du se fler bilder från våra kunder på tv-vägg med ribbpanel.

Tv-vägg med inbyggda skåp med ribbor
Tv-vägg med inbyggda skåp under tv:n

Nedan ser ni ”innan och efter” bilder på ett vardagsrum hemma hos Lifeofmiga.

Bild före färdigt resultat
Bild efter renovering av vardagsrum med akustikpanel
Akustikpanel som tv-vägg
DIY tv-vägg med inbyggd bänk

Bild före och bild efter! Vilken skillnad! Här är bilder från en kund i Danmark.

Akustikpanel i badrummet

Vill du skapa ett varmare intryck, få en behaglig akustik och trendig känsla i ditt badrum så har vi en bra lösning. Vår akustikpanel till badrum ger just den känslan och vi har några fina exempel från våra kunder som du kan se på deras bilder nedan.

Ribbväggarna är 60 cm breda och 244 cm höga. De monteras med 6 skruvar i varje panel eller med monteringslim på en dammfri yta. Har du inte tummen mitt i handen så kan du själv montera dom och behöver inte anlita en snickare.

Akustikpanel i valnöt till badrum
Ribbvägg Ek smoked badrum
Akustikpanel i badrummet ljus ek
Akustikpanel i badrum valnöt

Sänggavel med akustikpanel inspirationsbilder

Vi har många kunder som väljer att sätta upp vår akustikpanel bakom sängen som en sänggavel. Det är mycket enkelt att fixa själv och väldigt snyggt. Till en 180 säng väljer de flesta att ta tre st akustikpaneler som vardera är 60 cm bred. De fästs enkelt med skruvar eller med monteringslim. Se bilder nedan och låt dig inspireras.

Här är akustikpanel Premium Valnöt som sänggavel hemma hos Andrea Norrman.

Sänggavel i akustikpanel Premium Valnöt

Vill man ha något svalare och ljusare intryck så kan man använda sig av vår akustikpanel Premium Ek grå akustikfilt. Denna aksutikpanel har som namnet inte svart filt bakom som alla de andra utan en grå. Nedan kan ni se bilder från Josephine.interior

Sänggavel med akustikpanel Premium Ek grå akustikfilt

Nedan ser ni en bild på en sänggavel med akustikpanel Premium Ek smoked hemma hos Annika Benedel.

Sänggavel med akustikpanel Premium Ek Smoked

Här är bilder från Stilisterna med akustikpanel Akutrade Valnöt.

Sänggavel med ribbvägg Akutrade Valnöt

DIY Walk-in closet garderob av ribbvägg på endast 6 steg

En egen walk-in closet av ribbväggar till sovrummet är inte bara estetiskt utan bidrar även med en förbättrad akustik . Om du är ny på att göra DIY projekt så kan walk-in closet av ribbväggar låta svårt och avancerat till en början, men faktum är att du inte behöver någon speciell kunskap om snickeri för att kunna montera upp ribbväggarna, det räcker att man är lite allmänt händig. Det är både enkelt och smidigt och det ger ditt sovrum ett fantastiskt lyft. Se nedan hur våra kunder Emelie och Pontus skapade sin walk-in closet.

  1. I detta projektet så användes fyra Billy-bokhyllor.
  2. Hyllplanen i bokhyllan togs bort för att skapa mer plats för upphängning av kläder.
  3. Därefter spacklades alla hål igen och slipades.

4. Efter det reglade de upp väggen bakom bokhyllorna och klädde in hela garderoben i ek-panelerna och avslutningslister (se stegen i ett filmklipp i slutet av denna bildserie).

Baksidan av garderoben

5. Efter detta var det dags att montera lister, foder och belysning.

6. När listerna m.m. var uppe började kunden med målningen. De valde att måla garderoben i samma kulör som väggarna i sovrummet (3005-G80Y). Det sista som gjordes i projektet var att montera hängarna i display-delen.

Länk till Emelies instagram hittar du HÄR.

Se videon här under:

Se våra sociala medier

Förvandla hallen med akustikpanel

Gör om hallen med akustikpanel från Stonewall. Du kan enkelt sätta upp våra akustikpaneler själv och på ett snabbt sätt få en helt ny look i hallen.

Våra kunder har på olika kreativa sätt gjort om hemma i hallen med hjälp av våra akustikpaneler. Se bilderna nedan från våra kunder och låt dig inspireras.

En akustikpanel skapar direkt en modern designkänsla första steget i hemmet och ger rummet en stark karaktär. Med krokar som kan skruvas fast i ribborna kan man också hänga väskor och kläder på ett vackert sätt i hallen.

Ett annat alternativ som kan ge en vacker design hemma är om du ställer akustikpanelen lodrät, det ger en extra touch till rummet och ger en elegant design samtidigt som rummets akustik förbättras. För dem som länge har funderat på vad som ska hängas på den tomma väggen i hallen, är detta ett alternativ för att skapa en ombonad och varm känsla vid entréhallen.

Här ser du bilder på akustikpanel i hallen från våra kunder

Bilder före och efter på akustikpanel i hallen

Speglar med akustikpanel i hallen

Med en spegel till din akustikpanel skapar du en häftig wow-känsla, speciellt om du väljer en spegel med belysning. På Spegelbutiken.se hittar du många olika speglar som passar till akustikpanel.

Akustikpanel med klädhängare i hallen

Att använda akustikpanelen som en hängare eller som en fondvägg med krokar på är en populär lösning. Vi har krokar som är anpassade till detta i olika format. Även hängare med liggande akustikpanel går att köpa på vår hemsida utefter det måttet som passar bäst hemma hos dig. Se några exempel från våra kunder hur de har löst det med krokar och hängare med ribbvägg.

Ribbpanel Massivt Furu med svart bakgrund

Inspirationsbilder på ribbväggar i vardagsrummet

Se bilder från våra kunder som satt upp ribbvägg i vardagsrummet.

Ribbväggarna medför till ett stort lyft i rummet och förbättrar akustiken på ett fantastiskt sätt med hjälp av akustikfilten. Trämaterialet framkallar en varm känsla till skillnad från en kall vit vägg utan struktur. Det är många av våra kunder som valt ribbvägg som ett sätt att göra en förändring.

Se bilder från våra kunder som satt ribbvägg i vardagsrummet här nedan.

En hel vägg med akustikpanel Akutrade ek

Bara fantasin sätter gränser på hur du kan använda ribbväggar i vardagsrummet

Det vanligaste alternativet när man monterar ribbväggar är att fästa de på väggen eller taket men det är bara fantasin som sätter gränser.

Hemma hos en av våra kunder
Här är ribbvägg med valnöt!
Ribbvägg Akutrade Ek från Stonewall

För att skapa en röd tråd kan man ha ribbväggar i olika rum i huset. Hos en av våra kunder har dom valt att sätta samma sort ribbvägg i vardagsrummet, hallen och sovrummet. Här nedan är bilder från deras vardagsrum.

Här har kunden valt Akutrade Ek
Bilder från #sommarvagen20 på instagram

Har man en tråkig tv-vägg hemma som man inte riktigt vet vad man ska göra med kommer ett förslag här. Vår kund har smakfullt inrett med en fondvägg bakom tv:n och rummet har fått ett ordentligt lyft.

Här har vår kund valt akustikpanelen Akutrade Smoked.

Vill du se alla våra olika ribbväggar kan du se dom i vår webshop!