Chat with us, powered by LiveChat
Ribbvägg och akustikpanel i obehandad ek.

Ribbvägg Ek 240, Akutrade

1 395,00 kr
Inkl. moms

Ribbvägg (akustikpanel) i obehandlad ek. OBS! Gratis frakt på denna akutsikpanel fram till 31 januari! Ger en tidlös, snygg atmosfär och fungerar också som akustikpanel. Ribbväggen är producerad i Europa i FSC-certifierat trä. Två olika storlekar med längden 2400 eller 2800 mm, bredden är 600 mm och tjockleken 18 mm. Lätt att montera direkt på väggen med skruv eller lim. Provpaket går att beställa!

Mått:

  • Längd: 2400 eller 2800 mm
  • Bredd: 600 mm
  • Djup: 18 mm
  • Beställ en provbit!
Kvantitet

Bruksanvisning hittar du här!

Akutrade – Monteringsklar från start!

Akustikpanelerna vi kallar Akutrade har i grund och botten samma konstruktion som vår Premium-modell, men lägger tonvikten vid snabbt montage istället för 100%:ig finish. Det bara att öppna kartongerna och börja fästa upp panelerna! Akutrade har ett mer levande mönster i sin fanér, som låter träet leva ut till fullo. Resultatet är ett naturligt spännande mönster, unikt för varje panel.

Akutrade-paneler är alltid fabriksbehandlade och det behövs med andra ord ingen målning eller behandling innan eller efter montage. Kilometervis med panel lämnar varje månad fabriken – vilket gör att man inte riktigt har samma kvalitetskontroll innan produkterna emballeras. Stickor, mindre rispor och färgskillnader kan med andra ord naturligt uppstå i panelen.

Akustikfilten bakom agerar som ett eko-reducerande element i vilken miljö den än hamnar i, men har inte riktigt samma prestanda som våra finare modeller. Oavsett vilken av dem ni väljer märker ni dock en tydlig skillnad före och efter.

Hur sätter man upp ribbväggar?

Våra ribbväggar är mycket lätta att montera. Du kan sätta upp dom direkt på väggen eller på en reglad vägg. Du slipper allt förarbete med att spackla, slipa eller måla väggen innan. Ribbväggarna går också utmärkt att sätta upp i taket. Du monterar ribbväggarna med lim eller med skruv direkt på väggen. Har du inte tummen mitt i handen så klarar du absolut att göra detta själv och behöver inte anlita en snickare för att montera upp våra träribbor.

En ribbvägg ger en modern och snygg känsla i hela rummet. Väljer du att klä in en hel vägg eller bara en del av den så skapar det ändå ett otroligt lyft till rummet. Det visuella får inte bara ett lyft utan med en ribbvägg som också kallas för akustikpanel får du en bättre akustik. Många restauranger, hotell eller större offentliga miljöer använder akupanel för att dämpa ljudnivån och förbättra akustiken. Vill du få ännu bättre akustik kan du göra en träram med en luftspalt mellan väggen och ribbväggen.

Vad är ribbväggarna tillverkade av och var?

Ribborna är tillverkade av FSC-certifierad träfanér och en kärna av MDF. Materialvalet innebär minsta möjliga miljöpåverkan, då MDF är ett återvunnet material. Resultatet blir det bästa av två världar: extremt formstabilt utan att tumma på slutfinishen. Bakom ribborna sitter en filt som är speciellt framtagen för att vara ljudabsorberande. Ribborna är 11 mm djupa och 27 mm breda med ett mellanrum på 13 mm. Träribborna är monterade på den bakomliggande akustikfilten. Panelen är i allt 18 mm tjock.

Ribbväggarna i denna serie är framtagen för att se mer rustik ut på så sätt att mindre repor och märken syns. Vill man ha en finare ribbvägg så är premiumserien ett bättre alternativ.

442-15-240

Missa inte tillbehören

Kunder som köpt denna produkt har också köpt:

16 andra produkter i samma kategori: