Chat with us, powered by LiveChat

Korkvägg Colorado Natur

199,00 kr
Inkl. moms

Naturlig korkpanel, tillverkad för hand av den första skörden av korkekträd. Träet tar inte skada av detta, utan barken växer tillbaka och skördas år efter år. Den råa barken är en unik beklädnad som kan användas både på vägg, tak eller på möbler för att skapa en rå textur, värme och karaktär. Korkbarken ger ytan ett yttert naturligt uttryck med värme och hållbarhet. Skivorna är inte jämna i ytan, utan korkens naturliga struktur präglar hela skivan.

Välj mellan två olika storlekar. Skivorna varierar i tjocklek mellan 2-5 cm. Skivans baksida är jämn, kompakt och limmas enkelt upp mot vägg.

Storlek (cm)
  • 30x30
  • 60x90
Kvantitet

Kork har under århundraden använts som material, främst för flöten, skor och flaskförslutare. I mer modern tid har kork ofta hamnat under golv som dämpande material mellan undergolv och parkett- eller laminatgolv. Nu börjar kork även hitta in i riktiga finrum, mycket tack vare de egenskaper materialet naturligt besitter. Materialet är i sig själv branddämpande och avger inga giftiga gaser när det brinner. Ljud- och vibrationsdämpningen förbättrar trivseln i rummen korken hamnar i utan att man behöver behandla materialet med något. Tack vare sin lätta vikt går det enkelt att montera på alla underlag - även putsade och murade väggar.

Kork tillverkas av korkekens bark och får naturligt en naturlig och oregelbunden struktur. Varje vägg blir med andra ord unik och de härligt mörka tonerna i träet ger liv och naturlig ro vart än det hamnar. I kombination med valnötsdetaljer, eller som komplement till en vägg klädd med valnötspanel kommer det absolut bästa ur bägge materialen fram.

Corkwalltile-Colorado30x30

Kunder som köpt denna produkt har också köpt:

16 andra produkter i samma kategori: